A Family Home in a Converted School Building

A Family Home in a Converted School Building

Nora Taylor
Nov 25, 2015

Project by: Cecilia Valentine
Location: Amsterdam, The Netherlands

Ons Dorp is a school building that got converted into different apartments. This particular one was designed for a family of four. The teacher’s lounge was remodeled into the bedrooms and the classroom into the living space.

Due to its high ceilings, it was possible to create maisonettes, which allow for the whole family to be together, but still have a bit of privacy. It meant that in the living area we could combine all five elements; kitchen, living room, dining room, play area for the children and work space into one.

Storage is of the essence when designing for a family with two young children, therefore furniture pieces were created under the staircases that not only allowed for a place for the children to put their toys, but also as a play and sitting area.

Concrete floors and steel staircases kept the characteristics of the school but when combined with plywood, it resulted in a bright and warm interior.

Thanks, Cecilia Valentine !

• Are you a designer/architect/decorator interested in sharing a residential project with Apartment Therapy readers? Contact the editors through our Professional Project Submission Form.

Created with Sketch.