A Long Hallway Transformed

Sunset Magazine

Hallways create connections throughout a home, but sometimes that same means of connectivity can create lots of separation. Homeowners Bill Welch and Maren Christensen saw that very problem in their ranch home. Through a renovation, they were able to make 3 changes that completely transformed their space. See the new space after the jump.

Pin it button big

With the help of architect Mark Pearcy, the transformation comprised of three major changes: the removal of unnecessary walls, the addition of new skylights and the use of a large cabinet as a room divider. The kitchen, dining and living areas are now all linked and bathed in light creating a truly "great room."

To read more about the renovation, visit Sunset Magazine: Hall without walls.

Image: Thomas J. Story / Sunset Magazine; found via {Black.White.Yellow}

13 Comments