A Modified 'Classic Six' by E/L Studio

A Modified 'Classic Six' by E/L Studio

64c0014d769edbb2dba39793a0aea10406ac7c6e?w=240&h=240&fit=crop
Janel Laban
Jul 26, 2011
Firm: E/L Studio Clients: Empty Nesters Location: Upper West Side — Manhattan, NYC Elizabeth Emerson and Mark Lawrence worked on this residential project and shared their thoughts on the design with us: Located in the upper west side of Manhattan, this ‘classic six’ will undergo a series of smart and specific modifications to transform domestic capacity for servants to a tchotchke-free residence for urban retirement… A single wall is eliminated between kitchen and servants quarters to create an efficient and spacious kitchen and study allowing space for a laundry and walk-in closet to grow along an existing wall. The living and dining areas share set of sliding glass doors which allow separation or special continuity. When stored these doors recede into a ‘column’ which can be seen from the entry creating a dynamic visual connection to the living spaces beyond. MORE INFO: E/L Studio Images: E/L Studio
Created with Sketch.