A Light and Airy Sub Station Design Studio

A Light and Airy Sub Station Design Studio

Sarah Starkey
Aug 19, 2011

In its former life this sub station housed Brisbane trams for repairs and re-charging. Now it's a light and spacious design studio for Bamboo Creative.

Very little was changed in the transformation from sub station to studio office. The three large windows on both sides of the building provide enough natural light for the entire operations floor and the 20 inch thick brick walls add sound proofing and insulation. The street level entry opens onto a small back deck and below street level tiles have been added to the concrete floor. But the airy, open plan layout and industrial feel of the station have been preserved in the exposed brick work, piping and rigging.

(Images: Sarah Starkey)

Created with Sketch.