Asserbo Home by Christensen & Co

Asserbo Home by Christensen & Co

Sarah Coffey
Apr 8, 2008

Very small and very cool. We found this summer home in Asserbo, Denmark through the Slow Home website. Designed by Christensen & Co Architects, it's essentially a glassed-in platform porch with a row of tiny rooms along the timber back wall. Inside, white walls and floors reflect light, and furnishings are minimal...

The open space is loosely divided into living and dining areas. A closet-sized bedroom peeks out from the corner of the photo.

At night, the floor-to-ceiling windows make the whole home glow. The subtle pattern of the timber beams creates a sense of height along the back wall and cantilevered roof.

The large porch creates an additional outdoor room for entertaining. A long table and chairs can accommodate several guests.

The floorplan shows how the porch, open-plan living room, small bedrooms, bath, and closet are divided. To read the Slow Home's article on the Asserbo House, click here. For more from Christensen & Co Architects, click here.

Photos: Adam Mørk for Christensen & Co

Created with Sketch.