Beach House Renovation by Bates Masi Architects

Beach House Renovation by Bates Masi Architects

Aaron Able
Sep 17, 2009

This weekend home sits on the dunes in Amagansett, New York. The original home's facade allowed a glut of sunshine in that kept the house hot (Image 5). The renovation by Sag Harbor-based Bates Masi Architects addressed this in addition to size and spacial flow issues in their design.

The original house had a chopped up appearance — by filling in the gaps, Bates Masi Architects was able to add space and modern amenities to the existing home on a restricted lot.

To help ease the heat of the sun — without completing erasing the view — the architects designed a screen of bentwood planks and steel that would also function as a the home's new facade.

For more pictures and the updated floorplan, see ArchDaily | Mako Residence / Bates Masi Architects.

(Images: Christopher Wesnofske)

Created with Sketch.