Before and After: Adding Light to a Small Room

Before and After: Adding Light to a Small Room

Lily Gahagan
Feb 9, 2009
before
San Francisco-based architect Neal Schwartz wanted to lighten up the office (at left) of this 3-story Victorian in the Castro, so he knocked down a wall and created a clever solution for displaying the homeowner's collection of aquatic specimens...
after
The glass partition not only brings light into the area, but showcases all of the shells, taxidermy, and other items collected by the owner, a curator at the Steinhart Aquarium at the California Academy of Sciences, now viewable from both the office and living room.

And for an added aquatic touch, the etching on the glass is actually the DNA pattern of a harbor seal. You can see more pictures and read more about architect Neal Schwartz's work here from the SF Chron.

Images: Schwartz and Architecture

Created with Sketch.