Before and After: Sophie and Kent's Green Cottage

Becky over at Hatch (Design Public blog) recently got to stay at her friend Sophie and Kent's cottage, which has just completed a modern and sustainable upgrade. Take a look, after the jump!
Pin it button big
after

Says Becky: A very small addition that accommodates a new bathroom was added to the house’s original 840 square feet (it’s on the right side of the exterior “AFTER” photo). The floors are reclaimed heart pine, and all of the poplar siding and trim came from the Appalchian Sustainable Development mills in southwest Virginia, all of it harvested from certified-sustainable wood lots in the southern Appalachians.

Pin it button big

Formerly an unused attic, Sophie and Kent opened up to the roofline and created an upstairs loft.

Pin it button big

13 Comments