Droog Aalto by Jan Ctvrtnik

Pin it button big

Yesterday, Sally from ATSF shared her friend's use of Alvar Aalto's iconic vase as a fishbowl. Earlier in the year, we shared Tobias Wong's unique "doorstop" interpretation. Now, there's another interpretation by designer Jan Ctvrtnik that modifies the original to express the effects of global warming...

Pin it button big

The original Savoy vase was inspired by the shape of a Finnish lake (we never knew that!) and Ctvrtnik's design represents the change in the size of the lake since Aalto's design debuted in 1937.

Pin it button big

The negative space makes such a strong statement! As the designer notes, "climate changes are visualised mostly by numbers and scientific measurements" and this design makes it very visual. Ctvrtnik's design was the winner of the Droog-sponsored Climate Competition. Via: dezeen.