J-Loft Singapore Remodel

J-Loft Singapore Remodel

Gregory Han
Nov 25, 2008

Name: J-Loft remodel by PLYSTUDIO.
Location: Sing Joo Walk, Singapore
Location: 1,200 sq. ft.

Check out this impressive loft conversion project from Singapore, where the architects utilized custom wall dividers and a multi-purpose stairway (and very steep at that) to create worktop areas and efficient storage using affordable 12mm plywood, transforming a worn out post-war interior into a modernist's blank canvas. You'll have to imagine it furnished; even the architects themselves joked: "I just realised that the photos do not have furniture in them. Guess we are just not cut out to be interior designers."

"As a result, all existing interior walls were demolished to make way for more light and space within its 1,200 sqft shell. The plan is primarily defined by a series of timber boxes arranged in a linear strip similar to bookshelves in a library. It occupies 2m of the entire 6m apartment width and is distributed along its entire length. This organized general programmatic zones and articulated spaces for various activities within the openness of the emptied plan."

Read more about the J-Loft and PLYSTUDIO here at their blog.

Via Dezeen

(Images: J-Loft and PLYSTUDIO)

Created with Sketch.