Jean's Redesigned Space in Montreal

House Call

Name: Jean
Location: Laval, Quebec

This is a 610 square foot condo, located in Laval, a suburb near Montreal, Canada. I've redesigned the way we use this space because I needed to have a desk to work, a place to eat and also a place to watch TV. I also had to address the lack of cooking space.

First of all, I decided to design an Island unit that would let me hide my stools in it. I didn't really need a separate table to eatat, that unit is just perfect. To give a very wide and impressive look to the open space, I connected many IKEA wall units together. I decided to have a floor with a matt finish, to give a rustic feel to my wooden floor. In the bathroom I changed everything: bath, toilet, sink. I added 24"X24" tiles everywhere in the bathroom. Below the sink, I added a very slick stainless steel LED light just to give a bright kick to the sink. In the rest of the condo, I used track lights and focused them on different walls. And, finally at the island unit, I used Victorian bulbs because I love the look it gives and it makes a cool contrast with the rest of the modern furniture. I built my desk with 2X4's and Gyproc and added glass to protect it. I also painted a blackboard on the wall next to my computer to be able to take notes for jobs - I'm a advertising photographer.

That's about it!

Sorry, my english isn't perfect... I normally speak french! :)

Thanks, Jean!

• Interested in sharing your home with Apartment Therapy? Contact the editors through our House Tour Submission Form.

HOUSE TOUR ARCHIVE: Check out past house tours here

18 Comments