Jewell Street Green Remodel

Jewell Street Green Remodel

Allison Verdoorn
Nov 19, 2010

This sustainable remodel in Austin, Texas took a very sad looking home and turned it into an indoor outdoor living space that maximized the potential of the lot. Mixing durable materials and innovative space saving design, this home has gone from typical and tired to a home that makes a statement about sustainability. Find out more beyond the jump.

Winner of a Merit Award and featured at Ecohome, this home by architect David Webber doubles the existing living space that allows for efficient and sustainable living on a modest budget. Sited on a walk-able lot near mass transit this home not only takes advantage of its immediate surroundings, it considers the eco aspects of the entire neighborhood.

According to Ecohome:

That malleability of spaces, both inside and out, along with Webber's elegant use of durable materials immediately caught the jury's attention. Standing-seam metal roofing wraps down the side of the second-story master to shield its wrap-around balcony. The second floor cantilevers out over the kitchen's insulated, double-paned glass walls to create a covered patio. Webber kept the dim, cool atmosphere of the original house as the living room, in contrast to sunny kitchen and dining areas in the new space. Recessed steel and glass doors separate old and new while bringing light into the center of the house. This slight separation allows the volumes to maintain individual but complementary styles.

Find out more at Ecohome.

(Images: Ecohome)

Created with Sketch.