Library Barn Conversion by MOS Architects

Library Barn Conversion by MOS Architects

Sarah Coffey
Feb 24, 2009

We've got a thing for barn conversions and another for shelving, so when we spotted this library barn conversion on SpaceInvading, we were hooked. Designed by MOS Architects, the space includes a writing studio as well...

The conversion has two levels: the library on the first floor and the writing studio (shown) above. Both floors share a heating and cooling system that relies partly on ceiling fans and natural ventilation to circulate air.

This shot of the second story shows light being filtered up from the first floor. The patterned dots are actually perimeter vents that circulate air between the two floors.

We love the way the simple white shelving divides the space, with book counters running through the center of the room. The original barn beams and flooring are retained, while glazed windows permeate the sides of the building.

For more information, visit MOS Architects and SpaceInvading.

Photos: MOS Architects. Found via Space Invading.

Created with Sketch.