Rewrite Desk by GamFratesi

Rewrite Desk by GamFratesi

64c0014d769edbb2dba39793a0aea10406ac7c6e?w=240&h=240&fit=crop
Janel Laban
Dec 3, 2009

We love the look of this prototype desk by GamFratesi, the studio headed by architects Stine Gam and Enrico Fratesi. With its skinny legs and rounded cover, it has a friendly, approachable look, even though it is intended to create a pod of privacy in a small home or busy office.

According to the designers: The idea behind Rewrite began as a study of the desktop and especially an atmosphere and feeling we believe is needed even in the middle of an accelerating communication and technology. Rewrite is thought of as a kind of isolating workingbubble, that can work as a satellitedesk anywhere one can feel the need of concentration and shielding – in open space offices, public spaces or at home. With its rounded shape it can be placed freely as dots in a room. A private base in the group without being a denial of it, but an addition to it causing an alternative.

In our design of the desktop Rewrite we have worked on creating a meeting between something well known and something surprising. The table is therefore traditional in its form and material, but when the big screen is added, both proportions and historical references are brought out of balance. In the table functional elements have been integrated as a white lacquered metal box, which is attached under the table in order to hide cables and transformers, and the cable exit in the tabletop is white lacquered too.

The screen is upholstered and covered with textile because of its visual and acoustic characteristics. It has a cave-like shape and creates a secure and intimate sphere, which partially closes out disturbing light and sounds. It has a doublesided acoustic function that protects against noise from the outside as well as from the inside.

More info: GamFratesi

Via: Dezeen

Created with Sketch.