Saatchi & Saatchi's Hyper Stylized Beijing Headquarters

Charles Saatchi is one of the world's largest art collectors so it only makes sense that the Beijing headquarters of Saatchi & Saatchi be dressed to the nines. For his book Where We Work, based off his website, Ian McCallam checked out the advertising firm's China headquarters and discovered some pretty sick tech set-ups, including a conference room built with a rotating wall that allows employees to use either a flat screen TV or projector for their presentation needs. Oh, and everyone sits around a heart-shaped table, naturally.
Pin it button
Saatchi & Saatch's Great Wall Advertising, Ltd. takes up 22,680 square feet and three floors of a Beijing high-rise. Their conference room is found within an open floor plan on the 37th floor.
Pin it button
Since the area isn't just used for tête-à-têtes, the 12-foot tall MDF half dome that embodies the conference room rotates to allow for movie screenings from the ceiling mounted projector. "Saatchi had requested a completely separate meeting room, but curtains or sliding partitions would have felt weird here," Antonio Ochoa-Piccardo, the architect behind the space, told Interior Design magazine. So instead he had a half dome built that can be moved on a circular floor track. Within, there's a heart-shaped conference table surrounded by classic Eero Saarinen tulip chairs.
Pin it button
A flat screen mounted on the interior of the dome allows for video conference calls or any other A/V needs a meeting may have. The projector, on the other hand, is installed high enough on the ceiling that it can beam over the rotated dome to the white wall in front of those sitting.
Pin it button
And as if that wasn't cool enough, whoever's playing receptionist at the Beijing HQs gets to work in this rad hollowed out pod. We wouldn't mind working in a cubicle like this one.
Pin it button

Where We Work, published by Collins Design, is available now.

Images: Jianfei Xue and Zhiyi Zhou

More from Where We Work

0 Comments