Allover Alcoves: Front and Back Apartment by h2o Architectes

Allover Alcoves: Front and Back Apartment by h2o Architectes

Ronee Saroff
Feb 5, 2010

The French aren't known for being arbitrary, but sometimes the pursuit of pure reason leaves little to be desired in the realm of aesthetics.

Take, for example, this Parisian apartment designed by h2o Architectes. It's an undeniably logical, common sense plan centered around a columnar bookcase in which the majority of negative space has been exploited. There's a pleasant variation in the size and shape of the wall cavities, a clever use of color to define different domestic zones, and that ebony stain makes the classic herringbone floor simply drop away. But the view as a whole feels cluttered and overwrought, with too many sharp angles and nowhere for the eye to rest.

Where do you stand? Do you covet the cubbies or is it too much of a good thing?

Images: Julien Attard

ALSO
A Collector's Parisian Apartment by H2O Architects
A Well Shelved Apartment in Paris

Created with Sketch.