The Skinny on Live/Work Space by Sculpt(It)

Living in a city, we're used to seeing buildings crammed together. Yet it takes an inventive mind (or pair of minds) to make a structure fit and function in a space that spans a width of only 7 feet 10 inches.

Architects, Pieter Peerlings and Silvia Mertens, the duo behind the Belgium-based design firm, Sculpt(It), accepted this between-buildings challenge with their Antwerp live/work space. And the reason they decided to make it transparent...?

Pin it button big

The four-story, ultra-thin Sculpt(It) headquarters was designed as stacked glasses boxes as a tribute to the exhibitionism of the former red-light district location of the building. The varied neon-lighting was also installed to evoke seediness and to draw attention to the open-to-the-public display. Yet each floor of this meticulous structure serves a vital purpose: workspace on ground level, the second floor is for dining, relaxing on the third, and the bedroom is on the top floor. If you're wondering where the bath is located, we enviously reveal that it's on the roof.

Pin it button big

For more pictures and the technicalities behind the construction, visit Archinect.

Via: thecoolhunter


Photos: Luc Roymans