Upper East Side Studio Renovation

Upper East Side Studio Renovation

Aaron Able
Nov 25, 2009

From Dwell — the teeny-tiny studio of architectural designer Alan Y. L. Chan that he renovated himself over the course of a year. Simple materials like plywood, concrete, glass and steel unite the 400 square foot space.

The small space was stripped of interior walls and plaster — resulting in a single open space where Chan designed a concrete "ribbon" that unifies the space: "beginning in the bathroom and meandering through the adjacent kitchen, briefly serving as the countertop before descending to the floor and running the length of the space, culminating on the other side as a functional window seat and desk."

Built in storage and furniture help keep the space open and minimal. I'm fond of the mobile table that is set into a track on the floor — to be used as a table with the concrete bench or as a desk by the window.

The space was obviously photographed without any of the stuff of life to show off the architecture — but a few large scale pieces of colorful art and some patterned textiles would easily add warmth and color to the good bones of the tiny space.

Read the full article and see more pictures (including those of the renovation process) at Dwell | Domestic Ribbon.

Images: Dwell

Created with Sketch.