Before & After: A Room with a View
in Taiwan

Professional Project

Project by: Kevin Young of PMK+designers
Location: Kaohsiung, Taiwan  

The Story behind my renovation project began sitting in the living room at our previous owned home, with only 66 sq meter of interior space (711 Sq feet), 2 bedroom, one study, living, kitchen and 1 bathroom. We would come home from work each day to find ourselves sit in front of the TV with no room to move and breath. After 3 years we had enough and decided to sell the house and search for a new place, even if it meant renting. 

Soon, we found the perfect apartment above my office, and decided to spend some money on the renovation. and because it is a rental, knowing what we spend, we would not get back, so we were on a budget. 

The apartment had a great view of the Kaohsiung cultural center building and park, but it would be much better. so we took down one room which was closest to the living room, sacrificed interior footage and leave the space for a balcony facing the view.

This made a tremendous difference to the living space, giving us a bright wide open window which we can open widely to allow light and air to fill the space.

Its finally a home (if you can call it that with a rental), we can breathe in.

Thanks, Kevin Young of PMK+designers!

• Are you a designer/architect/decorator interested in sharing a residential project with Apartment Therapy readers? Contact the editors through our Professional Project Submission Form.

(Images: via Kevin Young of PMK+designers)