Before & After: An Inviting, Kid-Friendly Living Room Update

The Sweeten

The makeover of this Brooklyn living room wasn't just for aesthetic reasons; the homeowners needed more organized, out-of-sight storage, and a space that was kid and cat friendly. They also wanted to incorporate a small piano, and be able to watch TV without the television being the focal point of the room. To do this, they turned to New York design firm Mercer Interior. Check out the results after the jump.

The new living room is elegant and modern — but in a way that kids (and kitties) can clearly get behind. (You can see one of the cats lounging in a chair by the window in the second photo.) The designer solved the storage dilemma without taking up too much floor area by utilizing the spaces to either side of the fireplace for deep built-in cabinets. Doors on the lower cabinets mean that the contents are protected from tiny hands. As a finishing touch, the TV was cleverly concealed in a custom-made cabinet over the piano. This way, the TV is accessible — but not the center of attention.

To see more of this project, visit the project page on The Sweeten.

(Images: The Sweeten)

49 Comments