Before & After: A Guest Bathroom Gets a New "Warm Industrial" Look

Before & After: A Guest Bathroom Gets a New "Warm Industrial" Look

Courtney and John's guest bathroom was outdated and had a funky layout, so they set out to open up and update the space.

From Courtney & John: To complement our recently renovated guest room, we decided to tackle the attached guest bath as well.

Overall, the bathroom was functional with a stock vanity and prefabricated shower/tub combo. But the space lacked style and was not utilizing the square footage to its maximum capacity. There were a few structural changes that we made including:

- the removal of an unnecessary entrance door from the hallway.
- opening up unused dead space.
- a shift in the bedroom entrance door to create more space for the shower.
- removal of the drywall ceiling to expose the original beams.

Once the layout was optimized, we focused on adding powerful design elements like the charcoal statement wall, a strong natural wood vanity to anchor the room, durable concrete counter top, vintage inspired fixtures and custom herringbone shower walls.

With these changes, the guest bath and bedroom are complementary to one another, and pair more congruently with the modern cottage design found in the rest of the house.

You can see more on Content + Company.

Thank you, Courtney & John!

moving--truck moving--dates moving--dolly moving--house moving--cal Created with Sketch. moving--apt